Dekbedden

Ieder mens verliest ‘s nachts 0,5 tot 1,5 gram huidschilfers en voedt daarmee ongeveer een half miljoen huisstofmijten. Deze houden zich graag op in dekbedden en matrashoezen. Net als andere allergieën neemt ook de huisstofmijt toe. Inmiddels is al zo’n 12,5 procent van de kinderen allergisch. Daarom is het raadzaam dekbedden regelmatig professioneel te laten wassen. Van een donsdekbed wordt naast de tijk, ook de inhoud van dons en veertjes zorgvuldig gereinigd. Door de speciale reiniging wint het dekbed merkbaar aan volume. Daarna kunt u weer gezond slapen onder een warm, schoon en fris dekbed dat aangenaam zacht aanvoelt.
Ondanks uw goede zorgen, komt er ooit een dag dat uw dekbed een reinigingsbeurt nodig heeft. Dag na dag transpiratievocht opnemen en weer ventileren, maakt dat uw dekbed wat dunner wordt. De veertjes kunnen aan elkaar klitten en zo hun isolerende werking verliezen. Stomerij Primeur raadt u aan om uw dekbed minimaal 1x per jaar te laten reinigen.

Wij raden het af om uw dekbed zelf thuis te wassen in de wasmachine. Een dekbed neemt zoveel water op waardoor uw wasmachine mogelijk schade oploopt.

Het reinigen van uw dekbed duurt gemiddeld 1 werkdag. De prijzen voor het professioneel laten wassen zijn als volgt:

Dekbed synthetisch of wol 1p: €16,50
Dekbed synthetisch of wol 2p: €21,50
Dekbed dons 1p: €22,50
Dekbed dons 2p: €27,50