Gordijnen en vitrages

Bij Stomerij Primeur bent u aan het juiste adres voor het reinigen van gordijnen en vitrages. Gordijnen en vitrages zijn een belangrijk en bepalend element in het interieur. De meeste raambekleding wordt voortdurend blootgesteld aan direct zonlicht en ze hangen vaak boven warmtebronnen, zoals radiatoren. De zon werkt in op het textiel en stofdeeltjes zetten zich vast in het weefsel. Gezien de hygiëne, én om langer plezier te hebben van uw gordijnen en vitrages, is het raadzaam iedere 2 à 3 jaar uw gordijnen te laten reinigen.

Bij inlevering van de gordijnen en vitrages dienen de haakjes eruit te zijn gehaald, zodat ze in de machine er niet vanaf kunnen gaan en geen schade kunnen veroorzaken. Indien u in het bezit bent van een reinigingsvoorschrift of advies, dan kunt u daar een kopie van meegeven met de gordijnen.

Mochten er verder nog bijzonderheden zijn, zoals vlekken, kunt u dat bij inlevering van de gordijnen doorgeven. In enkele gevallen bestaat er kans op relaxatiekrimp. Dit is een zogenaamd geaccepteerde krimp van 3-4% op de totale hoogte. Dit is vooraf niet te voorzien.

De gordijnen en vitrages worden per m² berekend (de hoogte van de gordijnen maal de onderkant van de gordijnen).

Het reinigen van gordijnen duurt doorgaans 2 á 4 dagen.