Cerclean certificaat behaald!

24 maart 2018

 

CERCLEAN®: eerste internationale certificaten uitgereikt.

 

Stomerij Primeur heeft naast het Netex Kwalititeits- en Milieucertificaat, nu ook het CERCLEAN® - certificaat behaald; de hoogste certificering in de textielreinigingsbranche!

 

CERCLEAN®  is het internationale merk van CINET. Onder deze vlag wordt internationaal een kwaliteitsmanagement- en certificatieprogramma aangeboden voor professionele textielverzorgingsbedrijven. Het programma biedt ondersteuning zodat  individuele bedrijven hun prestaties volgens moderne, internationaal erkende processen en principes kunnen verbeteren. Dit zorgt voor een garantie van de kwaliteit en biedt klanten veel toegevoegde waarde. Kernwoorden zijn veiligheid, kwaliteit, hygiëne en duurzaamheid. CERCLEAN®  biedt een internationaal uniform kwaliteitsmanagementsysteem dat beschikbaar is voor bedrijven over de hele wereld.

Het programma kan daarom worden gezien als een ISO normering in kwaliteitsmanagement voor de professionele textielverzorging. 

Het programma is gebaseerd op internationaal erkende richtlijnen en standaarden zoals ISO 9001, RABC en CINET International Best Practices en het NETEX Milieu- en Kwaliteitsgarantiecertificaat. Het programma biedt algemene kaders, die in alle landen van toepassing zijn. Controle en monitoring van kritische stappen in het proces, validatie van processen, het bepalen van specifieke eisen zijn een paar van de uitgangspunten die aan de basis van het kwaliteitsmanagement systeem staan. Specifieke eisen met betrekking tot bijvoorbeeld de microbiologische kwaliteit van textiel kunnen per land verschillen. Deze eisen kunnen aangepast worden aan geldende standaarden en eisen en dus eenvoudig worden geïmplementeerd in het bedrijfseigen kwaliteitsmanagementsysteem.

Regelmatige evaluatie van processen verhoogt het verantwoordelijkheidsgevoel, de betrokkenheid en motivatie van het personeel. Een certificaat ondersteunt de communicatie van een bedrijf met doelgroepen. Voor bedrijven/klanten en overheden is het een bewijs van gecontroleerde bedrijfsprocessen en dus een consistente kwaliteit van producten en/of diensten.